Websites & downloads

Google op “Douro” en “Port” en je scoort zomaar 3.5 miljoen hits. Kaf van het koren scheiden dus. Op deze pagina niet de gangbare overzichten van porthuizen en Quinta’s maar een selectie van websites die op een bepaald gebied excelleren. Laat je verrassen door al het moois dat hier over port valt te ontdekken.

Informatief

The Vintage Port Site Alles over vintage port door de bril van de symingtons, eigenaar van tien porthuizen. Uniek vanwege de vele oogstverslagen en proefnotities die teruggaan tot 1889.

Officieel

Institutis dos Vinhos do Douro e Porto De instantie die in Porugal de produktie en kwaliteit van port bewaakt. Vooral interessant vanwege de regelementen en statistieken die er worden gepubliceerd.

Voor reislustigen

Douro Tourism Guide De meest complete reisgids in pdf-formaat. Informatie over geschiedenis, geografie en bezienswaardigheden. Vooral heel veel ideeën voor meerdaagse trips, verduidelijkt met fraaie foto's en kaartjes.

Douro Wine Tourism Een gids gericht op de "wijnreiziger" met een beschrijving van 30 quinta's. Daarnaast veel informatie over port, veelgebruikte druivensoorten en als bonus nog een basiscursus (port)wijn proeven.

 
Nederlands tintje

Niepoort Een vooraanstaand porthuis dat in 1847 werd opgericht door de Hilversummer Fransiscus Marius van der Niepoort en heden ten dagen wordt geleid door zijn achter-achterkleinzoon Dirk van der Niepoort.

Sociaal

Graham's Port Een weblog die het dagelijks leven in de wijngaarden en proeflokalen van Graham's volgt. Uniek vanwege de diepgang en openheid waarmee een kijkje achter de schermen wordt geboden.

For the love of Port Het grootste forum over port waar ook veel portmakers zitten. Een enthousiaste groep mensen waar iedereen terecht kan met vragen over port.

Oud papier in een nieuw jasje

The Illustrated Douro is de ebookversie van één van de belangrijkste werken over Port en de Douro in de 19e eeuw. Een must-have voor iedereen die is geïnteresseerd in de geschiedenis van Port.

Facts about Port and Madeira is het meest geciteerde werk over port uit de 19e eeuw. Dit ebook beschrijft niet alleen de quinta’s, productie, opslag en handel in Port, maar ook die van Madeira.

Speciale uitgave van het ebook 'Facts about Port and Madeira'. Deze uitgave bevat 45 prachtige gravures, gemaakt door William Prater, afkomstig uit de privé collectie van Sandeman. Deze speciale uitgave is ook beschikbaar in pdf-formaat.