Taylor’s komt begin 2014 met colheita uit 1863

Taylors ColheitaPortliefhebbers die op zoek zijn naar iets ouds kunnen uitkijken naar begin volgend jaar. Taylor’s  zal dan onder eigen label een colheita uit 1863 op de markt  brengen.

Het gaat hier om een colheita uit de kelders van Wiese & Krohn dat afgelopen juni door de Fladgate Partnership (Taylor’s) werd gekocht van de familie Falcão Carneiro. Adrian Bridge, directeur Taylor’s over deze colheita: “OK, we hebben hem niet zelf gemaakt, maar dat maakt niet uit. Het is de kwaliteit die telt en die is buitengewoon”.

Eerder bracht Taylor’s al met veel succes de Scion uit, een twany uit 1855 waarvan de 1400 beschikbare flessen (of moet ik karaffen zeggen?) in no-time waren uitverkocht. Van de Taylor’s colheita 1863 zal iets meer worden gebotteld. De prijs zal net als bij de Scion uitkomen op ongeveer 2500 euro.

Voor wie dit net even te gortig is: Op 1 januari komt Taylor’s nog met een colheita uit 1964, het ideale cadeau voor de portliefhebber die komend jaar vijftig wordt. Deze 1964 zal tussen de 150 en 175 euro kosten en dat is redelijk gezien de prijs van een Taylor’s 40 jaar oude tawny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *