Meesterwerk over Port en de Douro gaat digitaal

The Illustrated DouroThe Illustrated Douro wordt alom gezien als een van de belangrijkste werken over Port en de Douro in de 19e eeuw. Bijna niet aan te komen en alleen als er diep in de buidel wordt getast.

Met de komst van een gratis ebook versie is dit werk nu voor iedereen beschikbaar.

In de tweede helft van de 19e eeuw was er nog weinig bekend over de port die in de Douro werd gemaakt. Dat veranderde op slag toen de burggraaf van Villa Maior samen met de  schilder João Pedroso publiceerden over hun avontuurlijke reis langs de Douro die begon in Spanje en eindigde bij de monding in de Atlantische oceaan.

The Illustrated Douro die in 1876 werd uitgegeven beschrijft in het Portugees, Frans en Engels, de Douro vallei, de belangrijkste wijngaarden (quintas) en de productie, opslag en handel in Port. 25 gravures en een kaart van de Douro maken het beeld compleet.

Het orgineelDe ebook versie van The Illustrated Douro bevat de Engelse tekst van het origineel samen met de gravures en de kaart die is getekend door Baron de Forrester. De teksten zijn gereconstrueerd op basis van afbeeldingen die beschikbaar zijn gesteld door de Nationale Bibliotheek van Portugal.

The Illustrated Douro (epub formaat) kan hier worden gedownload. Delen van dit werk is toegestaan zolang het niet voor commerciële doeleinden is en er geen wijzigingen in worden aangebracht. Voer onderaan deze pagina je mailadres in of “like” de Facebook pagina van Portpraat om op de hoogte te blijven van eventuele updates.

Veel leesplezier toegewenst.

 

Om het epub-bestand te kunnen lezen sleep je hem naar de iBooks applicatie op je Mac of open je hem op je PC met Adobe Digital Editions, die je hier kunt downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *