Het boekje van de port

In Arnhem staat een heus wijnmuseum, en wat voor een! Ik ontdekte het laatst toen ik er was voor de presentatie van het boek “Wijn van eigen bodem” van Mariëlla Beukers en Irene de Vette. Natuurlijk kon ik na afloop de verleiding niet weerstaan om even af te dalen in de donkere vochtige kelders die het museum rijk is.

Daar in een vergeten hoekje, tussen de foldertjes over eten, drinken en bezienswaardigheden, viel mijn oog op een stapeltje brochures uit lang vervlogen tijden.

Toen ik de titel las kon ik een vreugdekreet niet onderdrukken: “Het boekje van de Port”, uitgegeven in 1956 door het portwijninstituut… En dat om zomaar mee te nemen! Hebberig als ik ben werden het er drie. Mijn dag kon niet meer stuk.

Voor de portliefhebber die door mijn hebberigheid nu achter het net vist, heb ik “het boekje” omgezet in ebook formaat: altijd en voor iedereen beschikbaar. Een boekje dat in de stijl van het polygoonjournaal vertelt over port, “een drank waaraan menig zieke of herstellende de terugkeer van zijn arbeidskracht en levensvreugde dankt.”

Het boekje kun je hier gratis downloaden.

 

Veel leesplezier

Om een ebook te kunnen lezen sleep je hem naar de iBooks applicatie op je Mac of open je hem op je PC met Adobe Digital Editions, die je hier kunt downloaden.

In de kelders van het wijnmuseum.
In de kelders van het wijnmuseum.